nuffnang

Tuesday, 7 September 2010

Domestic Engineer

its been nearly 2 months since i change my career to become a domestic engineer aka surirumah sepenuh masa :D

ada lists of sebab kenapa i decided to take this path. antaranya:

1) Babaqeel yg asyik sakit. bronchiolitist.
2) Boyani will be 10 years old next year! jadik sudah tak boleh transit kat nursery (max. age is 9 yrs old)
3) hidup anak2 yg tunggang langgang.. mengaji quran tah kemana. pendek kata bab2 ugama cam tunggang langgang lah.
4) banyak lagi...

since dah fulltime ni kan. take time jugak nak adjust diri utk penuhi segala job list yg berderet. n i'm still struggling.

ada pro n cons bila melepaskan peluang dapat duit sendiri. salah satu pro's ye.
kalau dulu...mulut gatal mensuggest utk beli something. encik suami akan automatic kata
'ok. awak beli ye'
bih tu dah tak boleh nak bahas sebab no point as i will always lose.

NOW
dah boleh jawab dengan best and i will always win....hehehehehe

'nanti saya mintak ngan boss saya ye duit gaji'
which of course patah balik kat dia....hua hua hua
best gila mintak barang skang nih

2 comments:

  1. babaqeel dah keboringan gaduh ngan mak dia tiap2 hari...hahaha

    ReplyDelete