nuffnang

Friday, 6 November 2009

Cloth Diaper

baru nak berkenal kenalan ngan CD nih. baru dok baca thread2 dalam forum yg dah menimbun2.
previously tak brape berkenan ngan CD as our baby pesen peram poo poo. 3-4 hari sekali baru poo poo. then pepaham je la... keluar sekali melambak2. semalam contohnya..sampai kena tukar cadar tilam sekali!

thats why masa suggest kat cikabe utk try CD dia terus jebeh. sebabnya... dok pikir seriau nak basuh CD tu sekali si kecik poo poo!

but then.. beli jugak. hari khamis sampai CD yg di order (2 lai..satu snap button satu velcro).. basuh n semalam jemur. balik kang tak tau la dah kering ke tak. saja beli lain2 jenis. nama lagi dalam tempoh percubaan. it will keep goin as percubaan until kami jumpa brand yg sesuai utk montot si kecik. plannya nak beli lam 2 CD je sebulan. masuk gaji ni nak beli brand lain pulak ...after tgk kesesuaian ngan CD yg ada skang nih.


jom kita mencintai alam!

3 comments:

  1. rajinnyer nak pakai cloth diaper kak

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    turns out takde la leceh sangat nak basuh poo poo baby.
    syok la ani pakai CD.

    n montot dia tak cerewet jugak. alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. wardah,
    saya suka baca==> http://mightymommy.quickanddirtytips.com
    guess what? this one lady discovered that it's easier to potty train her daughter when she's using cloth diaper. read here: http://mightymommy.quickanddirtytips.com/diaper-tips.aspx

    ReplyDelete